Toekomstlab #2 | Economie

Toekomstlab #2 | Economie

Deze middag brachten we een ode aan briljant mislukken… ! We hoorden waarom het juist goed is om af en toe te mislukken, te proberen, te twijfelen en te experimenteren.

Mislukkingen maken de wereld beter en mooier. Zolang we er maar van durven te leren.

  • Paul Iske - Oprichter Instituut voor Briljante Mislukkingen

‘Briljant mogen mislukken’ dat was het thema van het tweede Toekomstlab. In De Ontdekfabriek in Eindhoven luisterden ruim 50 geinteresseerden naar het inspirerende verhaal van Paul Iske (oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen) die uitlegde hoe juist mislukkingen tot briljante uitkomsten kunnen leiden.

Daarnaast stelde Leonie Wolters ons de bedrieglijk simpele vraag: wat is werk? Werk is namelijk een terrein dat bij uitstek aan verandering onderhevig is - door industrialisering en automatisering verdwijnt er veel werk - en toch zijn veel mensen er nog steeds heel druk mee..

En we gingen letterlijk maken: van ‘scratch’ iets uit elkaar halen en weer opnieuw maken met De Ontdekfabriek. Want het ‘nieuwe ambacht’ is een belangrijke waarde voor de ‘wereld van economie’ in Brabant!

TERUGBLIK TOEKOMSTLABS 1 t/m 4

We kijken vol trots terug op een serie van vier bijzondere Toekomstlabs in Veghel, Eindhoveb, Breda en Tilburg. Nieuwsgierig naar hoe het was of nog even nagenieten? Bekijk de terugblik!

LUISTERTIP

In de podcast Loos werk onderzoekt nietsnut Leonie Wolters wat werk is. Nu ze moet beginnen met het terugbetalen van haar studieschuld blijkt een salaris onmisbaar en daarmee werk onontkoombaar. In drie afleveringen vraagt Leonie bankiers, een kunstenaar, een geldexpert, reclamejongens, een Duitse professor en een theoloog om hulp. Is werk eigenlijk wel een zinnige bezigheid? Of kun je er beter niet aan beginnen?

TOEKOMSTGIDS BESTELLEN?

In de ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’ kijken we vooruit en brengen we de toekomst dichterbij – in woord, beeld en getal. De gids is gratis te bestellen!

Sprekers

Paul Iske

spreker

Paul Iske

Paul is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Zijn specialiteit is 'Combinatoric Innovation'. Hij is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen.
Hugo Vrijdag

spreker

Hugo Vrijdag

Hugo is de medeoprichter van de Ontdekfabriek Eindhoven, het Ontdekstation Tilburg en de Uitvindfabriek Breda. Hij deelt zijn fascinatie voor techniek op unieke wijze met kinderen. Innovatie en creativiteit krijgen middels zijn verhalen een podium.
Leonie Wolters

spreker

Leonie Wolters

Leonie maakte verschillende radiodocumentaires voor de VPRO, waaronder een podcast over de zin van werk. Ze studeerde ideeëngeschiedenis: het veranderen van onze ideeën door de tijd heen. Nu promoveert ze in Berlijn.