Pré-events The Next Mobilty Hack

Pré-events The Next Mobilty Hack

Als onderdeel van de verkenning #slimbrabant organiseerde BrabantKennis The Next Mobility Hack, een open data experiment waarbij we op zoek gingen naar creatieve en intelligente oplossingen voor vervoer in Brabant.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2016 brachten we in Eindhoven meer dan 60 professionals en studenten samen voor een eerste grote mobiliteitshackathon in Brabant.

In aanloop naar deze 'The Next Mobility Hack' organiseerden we twee pré-events: een war room en een meet up.

The Next Mobility Hack: war room

Op 21 september 2016 hebben studententeams op de campus van de Universiteit Tilburg samengewerkt in een war room. De uitdaging: door data-analyses, out-of-the-box denken en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid creatieve en slimme mobiliteitsconcepten bedenken. Hier een kijkje in de zogeheten war room!

The Next Mobility Hack: meet-up

Op 29 september 2016 kwamen hackers, proners & speakers bij elkaar in de TRUDO Apparatenfabriek op Strijp-S in Eindhoven om alles te over de hack en de challenges horen. De meet up was bedoeld ter inspiratie voor alle (potentiële) deelnemers van The Next Mobility Hack (hackers) en de challenge-eigenaren (proners).

Betrokkenen

Heidi Buijtels

projectleider

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Bram Hendrix

Bram Hendrix

Bram is manager en adviseur mobiliteit bij Smart Mobility. Hij is oa. initiator en projectleider Brabant in-car, Spookfiles A58 en Innovatieve luchtkwaliteitspilots.
Frank Kresin

Frank Kresin

Frank geeft als managing director leiding aan het DesignLab van de Universiteit Twente.
Monique Roosen

dagvoorzitter en geïnterviewde hackathon

Monique Roosen

Monique is strategisch adviseur bij de provincie Noord-Brabant. Haar passie is om het beste uit mensen te halen en digitalisering op een innovatieve manier toepassen.
Kim Spinder

vlogger

Kim Spinder

Kim is een innovator en piraat: ze houdt van mensen in beweging krijgen. Met haar eigen bedrijf Avanteers innoveert ze de manier waarop we samenwerken.